+0 553 426-24-42
+0 212 567-27-48
0
İstek Listesi:
0
Karşılaştırma:
Alışveriş sepetiniz boş!
Alışveriş Sepeti

Motosiklet Şemsiyeleri  Çin gibi ülkelerde uzun zamandır üretilmekte ve bu ülkenin insanları tarafından uzun zamandır kullanılmaktaydı. Ülkemizde de bir kaç meraklı motorcu sadece kendi motorlarına uyan demir kafesler yapsa da , kullanım olarak hantal bir yapıda olduklarından ve ruhsata işlettirme gibi dertleri olduğundan dolayı fazla bir yol katedememiştir.

Motorcuları en çok yoran, gıcık eden , perişan eden , kazalara sebep olan, özellikle motor kuryelerin en büyük ızdırabı olan aslen nimet olan yağmurlar ve öndeki araçlardan, yandan geçen araçlardan sıçrayan toz duman çamurlardır.

Evet, sizin için nimet saydığınız, yaşamın gerekliliği için gerekli olan suyun devir daimi olan yağmurlardan sıkılan fakat olmazsa da olmaz olan yağmurlar.

  • Kask ile mont arasında kalan boyun bölgesinden giren soğuk rüzgar. Hangi motorcu montu olursa olsun mutlaka yaşanılan hadiselerdendir. Göğüs hastalıkları bizi bekler.
  • Yine kask ile mont arasındaki boyun bölgesinden giren yağmur suları... Nefret ettirir.
  • Seyir halindeyken öndeki araçların toz bulutu halinde sıçrattığı sular... Bol bol küfrettiğiniz, küfür ede ede ilerlediğiniz o anlar.
  • Aşırı şiddetli yağmurlarda kask camının buğu tutması , kapatılamayan kask camları ve kafanın bir şekilde ıslanması... Etmediğiniz küfürler kaldı mı? Hele ki salak araba şoförlerine! denk geldiğinizi de hesaba katın. Her yağmurda onlar (Salak Şoförler!) sizi bekliyor olacak.
  • Tüm bunlardan sonra kask içindeki koruyucu petlerin de ıslanması sonucu o kaskın ıslak ıslak giyilememesi ve yine kasksız sürüş tehlikesi. Apaçilik yapma zamanı. Peki ya güvenliğiniz. Yerler ıslak ve düşmeye hazır mısınız?

Motorsiklet şemsiyelerinin yararları nelerdir?

Motorsiklet Şemsiyeleri , en başta önden gelen rüzgarı kestiği için keskin soğuk olayını bitirebiliyor.
Motorsiklet Şemsiyeleri , seyir halindeyken yağan yağmurun ve öndeki araçların sıçrattığı tüm sulardan sizleri korumaktadır.
Motorsiklet Şemsiyeleri, kurulumu basit olması sebebi ile pratik bir motosiklet aksesuarıdır. İlk kurulumdan sonraki tüm tak - sök süreçleri 10-20 saniye arasındadır.

Motorsiklet Şemsiyeleri ile ilgili En Sık Sorulan Sorular

Motosiklet Şemsiyeleri rüzgarda devrilir mi?

Motorsiklet şemsiyeleri seyir halindeyken 75 km hıza kadar gayet güvenlidir.Daha fazla hızlı da gidilebilir, fakat bu hız limiti motosiklet şemsiyesinin esnekliği ile alakalıdır. Motosiklet şemsiyesi kırılmasa da , yüksek hızlarda geriye esneme payı düşünülmüştür. 

Ayrıca yandan esecek rüzgar, bir engelle karşılaşmayacağı için motor içinden akıp gider. Zaten bu tasarım uzun yol için değil, şehir içi turlayanlar ve moto kuryeler için düşünülmüş bir aksesuardır.

Derseniz ki , çok şiddetli fırtına ve üstüne bir de yağmur ekleyin. Şemsiyenin elastik olması, oluşabilecek basıncı absorve eder, yine motor devrilmez. Fakat bu hava şartları extreme (Bu çok havalı kelime :)) hava şartlarıdır. Bu hava şartlarında mola vermeyen, çalışmaya devam eden motokuryeler ya delidir, yada patronları manyak.Bu tür havalarda "Geç kalırsa ödemem" diyen müşteri tiplerine istediğinizi söyleyebilirsiniz. Biz buradan yazamıyoruz.

Motosiklet Şemsiyeleri öndeki aracın sıçrattığı çamurlar yüzünden görüşümüzü kapatabilir? Buğulanma oluyor mu?

İlk bakışta öyle "Buğulanma yapabilir" diye düşünebilirsiniz, fakat incelediğimizde çamurun motosiklet şemsiyesine yapışmadığını ve aktığını gözlemledik. Zaten hızlıca ilerlerken önden gelen rüzgarın tesiri ile su ve çamur motosiklet şemsiyesine asılı kalamıyor. Akıp gidiyor.

Ayrıca en çok sorulan sorulardan birisi de bir buğulanma olup olmaması ile alakalı bir durum. Buğulanma fizik kanunları gereği iki farklı sıcaklık arasında olmaktadır. Buğulanma olması için motosiklet şemsiyesinin tamamen kapalı olması gerekir. Bu sebepten buğulanma olmamaktadır.

Motosiklet Şemsiyesi ve Tanıtım Kurulum Videosu



İlgili ürünler
0